79

Lise'de Beril diye bir kız vardı. Tüm diğer ilginçliklerini bir kenara bırakıp tek bir özelliğine değinmek istiyorum; “Ram” yetmezliği! Evet bildiğimiz ram, böyle bilgisayarlardaki geçici sanal bellek var ya, o.
Aslında konuyu tüm öğrenim hayatım boyuncaki (boyuncaki'nden başka kelime kuramadım lan) gözlemlerimi Beril üzerinden aktarıcam.

Konu gayet basit, hoca bir şey yazdırıyor herkes gayet güzel yazarken bu kız hep geri kalıyor. Neden? Ram’i yetmiyor kardeşim. Kısa süreli x kadar bilgiyi aklında bir süre tutabiliyor fakat x+y ye çıktımı bilgiler, ya da hoca birazcık hızlı söyledi mi veya kız biraz geç kalsa yazarken hemen "ay bidakka" diye çığırıyordu. Sonra etrafından gelen "hep geç kalıyorsun ama bıdı bıdı…" tepkilerine laf yetiştirirken "overflow" oluyor arkadaş, tümden gidiyor aklındakiler de....

Şimdi bunun nedeni bu sevgili arkadaşımızın x değerinin normalden az olması. İnsan beyni belirli bir zaman için ortalama 7 değişken saklayabiliyor diye biliyorum. Şimdi beril'de bu 3 desek sınıf genelinde 5 desek her şeyi daha iyi anlamış olursunuz. Yani iddia ediyorum ki insan beyninde de ram vardır!


Not: Evet "iddia ediyorum" serime de başlıyorum yavaşan. Ayrıca yazının sonunu getiremedim, saçma kapadım biraz =)

0 Yorum: