273

Hayatta büyükler konuşurken susup onları dinlemek kadar zevk aldığım başka hiçbir şey yok! Bu sefer gerçek manada ama, eheh. Tecrübeye çok önem veririm ben. Konuştukları şey ne olursa olsun mutlaka hayat tecrübelerinden bir şeyler katıyorlar konuşmaya. Başka ne zaman böyle bir kaynak bulacaksın ki dimi.

Yalnız dikkat ettim babaların konuşması daha güzel, anneler genelde akrabalardan bahsediyorlar ki gayet sıkıcı oluyor eheh… Ha anneler de güzel bir şey konuşuyorlarsa iki konuşmayı da aynı anda dinlemeye çalışıyorum, o daha zevkli oluyor.


İşte bu zevki aldığım “Hastalardan Öğrendiklerim” diye bir blog var. Bir doktor, muayene ettiği hastalarından bir şeyler öğrenebilmek için sohbet ediyor, bazen de hastaları onunla dertleşiyorlar. Bu sohbetlerini bloguna yazıyor, konuyla ilgili şarkılar da koyuyor ki taş gibi grupların şarkıları hepsi. Baya da izleyicisi var, yorumlardan da belli oluyor bu fakat ben yorum yapmıyorum yazılarına, diğer bloglara da yorum yapamamamla alakası yok ha, susarak dinlemeyi seviyorum ya, ondan eheh…
Aman yavrum okuyun…

2 Yorum:

  • ben de annemin konuşmasından çok babamı dinlerim. erkekler daha enteresan şaylerden bahsediyorlar kanımca. en çok da emekli askerleri dinlemeyi seviyorum ha. adamların o kadar çok anlatacak şeyi, görüp geçirmişliği var ki. modumda olmadığım zaman susmaları için yalvarıyorum içimden ama genelde çok zevk alıyorum onları dinlerken.

  • Höee babam da emekli asker ya, askerlik anılarını falan bana anlatmaz hep böyle konuşmalarda duyarım genelde =P