451

“Kaykılmak” fiili daha çok kullanılmalı!

450

Temayı değiştirdim nihayet.
Başka da bişey yok aslında.
Evet, başka yazcak bişey yok.
Önümüzdeki 50.ye bakıcaz…

449

Sıfır acı çekirdek garantisi veren çekirdek markası çıksa ne satar beaa…

448

Bu herifin makinesini çok pis kafa üstü düşürdüm. Lensin önündeki plastik kırıldı, bir de yerler karlı sulu falandı. Neyse ki analog olandı, dijitali öyle düşürsen lens kalmaz.
Basına saldırı fotoğraf makinemizi kırdılar…

447

Nerde “Download Drivers” yazısı görsem tıklayıp indiresim geliyor.

446

Keşke odadaki tozları kendine çeken bir alet olsa. Masanın üstü 2 günde toz oluyor be. Silmeye de üşeniyorum ha, tozlu tozlu duruyor öyle…

445

Her gece birer bölüm House ve Scrubs izleyerek uyuyorum. İkisi de hastane temalı olsalar da onun dışında zıt oldukları için bilinçaltı afallıyor. Böylece hem ekşınlı hem de eğeceli rüyalar görüyorum, oh mis…

444

Aslında, ben hep öğretmen olmak istemiştim ki.

443

Bir gün maden suyunun kapağı yerine şişe açacağını çöpe atıcam diye çok korkuyorum.

442

Yashica Lynx 5000e aldım. Kargodan gelir gelmez o heyecanla hemen taktım filmi çıktım 45dk gezdim makarayı bitirdim geldim. Yalnız sararken çok zorlandı, sıkıştı saramamamdan mı makineden mi anlamadım film üst üste binmişti. Filmin yarısından fazlası da kırıştığından çöpe gitti. Güya hemen banyo ettircektim, kapanma saatlerine yetiştiremezler diye de ettirmedim. Yeni makaradan önce Ali Değer’e gösterip, sonra rahat rahat bir makara bitirir onu banyo ettiririm.
O değil de sonun da analog sahibi oldum be. Rangefinder olması daha bi güzel oldu. Gerçi ele falan pek oturmuyor ama hep merak ediyordum bu rf makineleri. Artık üretilmeyen pilleri için de bir alternatif bulursam dadından yinmeyeceh…

441

Mesela, bir binaya temel kazıldığını gördüğümde çıkan taşlara bakıp kim bilir kaç yıldır güneş görmüyorlar diye, çimentoyla kapatılırken de acaba bundan sonra hiç güneş görebilecekler mi diye düşünüyorum.

440

Half-Life 2: Episode 3 çıksa da oynasak diye beklerken bu sene de çıkartmayacaklarını öğrendim. Len bari yeni motor falan yazsalar. Hatta bu kadar bekledikten sonra episode’u mu kaldı direk Half-Life 3 olarak çıkarırlar.
Meeh, Diablo 3 yok episode 3 yok ne var lan it!

439

Elektrikli süpürgeyle kapıya dayanan anne çok geriyor beni. Özellikle süpürgeyi kapının dibine kadar sokarak ıslık sesi çıkarttırması, sanki kapıyı yumrukluyormuş gibi aniden kapıya çarptırması. Daha az önce odamı süpürmüş olsam bile adeta süpürgeden ölümüne korkan kedi gibi geriliyorum adrenalin salgılıyorum, elimde değil.

438

Hani bir zamanlar Flash tvde Amerikan güreşini sunan iki kişi vardı. Böyle orjinali çevirmekten çok doğaçlama yapar “aha bak nasıl eline vercek şimdi… bacağını” tadında anlatırlardı. Onları tekrar görebilsek keşke be.

437

View yazarken her seferinde önce wiev yazıyorum sonra düzeltiyorum. Hatta baştakini yazarken de aynısını yaptım.

436

Navigasyon cihazının altyazı da gösterebildiğini keşfetmek benim için büyük keyfi oldu. Yatakta misler gibi dizi izleyebiliyorum bitince de tek hamlede kapayıp uyuyorum bebeh…

435

Dün gece 02 gibi National Geographic’de zürafa otopsisi vardı. Şaşırdım televizyonda böyle bir şeyi yayınladıklarına. Küçükler izlemesin diye bu saatte gösteriyorlar sandım ama sabah da tekrarı vardı asıl ona şaşırdım. Yani ceza alırlar mı bilmiyorum ama mesela bu kanallara da ceza olarak belgesel mi yayınlatıyorlar merak ettim eheh… Ayrıca son reklamdan sonra program bitmeden başka programa geçti herifler.

434

Çarpma işleminde X yerine . konulabildiğini öğrenince ilk başlarda çok fantastik gelmişti.

433

Gittim geldim. Meğersem Yeni Adana otobüslerini iki katlı yapmış. Binince baktım öne oturan yok bilet kontrolünde geçebilir miyim diye sormayı bekliyorum. Önümdeki çocuğun annesi sordu çocuğu oturabilir mi diye, muavin de dolu dedi. Lan başka ne diyeceğidi küçücük çocuğa! Hem arabada öne oturtmayın diyorlar hem de otobüsün en önüne oturmasına mı izin vereceklerdi? Ben de tuttum inandım dolu olduğuna, sonradan düştü çocuğu kandırmak için öyle dediği. Öne gelsin de sorayım derken arkadan başka bi adam geldi oturdu. Nasıl kızıyorum kendime nasıl olur da çocuğu kandırmak için söylenen şeye kanarsın da sormazsın diye. Ama iyi ki de sormamışım çünkü hem yağmur sesi çok fazla hem de karşıdan gelenlerin farları feci şekilde rahatsız ediyordu. 4 sıra arkada oturmama rağmen ben bile rahatsız oldum, o derece. Ayrıca bu iki katlı otobüsler de hiç iyi değilmiş. Zıplamaktan uyuyamadım lan! Nasıl bir amortisör yapmışlarsa bok gibi olmuş. Tamam daha yüksek daha ağır ona göre yapılmıştır ama en ufak çukurdan sonra da 2-3 kez zıplanmaz ki be. Aha kafayı koltuğa sabitledim uyurum böyle diyorsun ki birden sarsılıyorsun kafa düşüyor, toplasan 2 saat uyumamışımdır. Bir de neymiş Coach of the Year seçilmiş bu otobüs, bırah şimdi! Yalnız tek bir iyiliğini gördüm, araç geniş olunca önden koltukları ikişerli doldurarak değil herkesi tek oturacak şekilde yerleştiriyorlar.

İnince de hemen gittim biletimi değiştirdim en önden aldım. Gündüz far olayı olmadığından daha rahat gibi geldi ama bu sefer de tüm yolculuğu tırsarak geçirdim. Resmen “Karşıdan gelen mazot yüklü tanker” korkusu nedir anladım. Şoför zaten kenara çok yakın sürüyordu bir de birkaç kez riskli solama yaptı. Yolun yarısında her an kemeri çözüp arkaya kaçacakmış gibi tetikteydim. En ön olduğundan haliyle emniyet kemeri vardı da tırla falan çarpışınca hiç işe yaramaz o be. Yani bacaklar ezilip sıkışacağından camdan fırlama gibi bir sorun olmaz gibi geldi bana eheh…

Adana’da da gezdim fotoğraf çektim falan. Çok pis yürüdüm ama ha, vakit geçirmek için baya vaktim vardı, 10 km falan yürümüşümdür herhalde. Eve gelince de yorgunluktan yorgunluk banyosu bile yapamadım o derece. Zaten günübirlik yolculuklarda bildiğin jetlag oluyorum, günümü saatimi şaşıyorum ben. Daha da gitmiyim be, yeter.

432

Adana’ya gidiyorum yine, diplomayı alıp döncem hemen. Nolurdu sanki postayla falan gönderseydiniz lan. Neyse artık değişiklik olur bir günlüğüne muhtemelen de son gidişim ha. Daha da gitmiyim mümkünse. Zaten uçakların saatleri tutmadığından hep otobüsteyim. Hiç değilse dönüşte falan uçakla gelirim diyordum o da olmadı. Otobüste güzel film koysalar bari lan.
Ayrıca en son böyle gittiğimde Harun’un Canon A-1’iyle çok süper sb makara çıkarmıştım. Bu gidişimdekinde de Karşı’nın AE-1’ini alayım dedim de ulaşamadım herife. Artık dijitale talim etcez eheh…

431

Mp3 çaları 1 Mb’dan daha az yer kalacak şekilde doldurmanın verdiği zevki başka hiçbir şeyden alamıyorum.

430

Odadan çıkarken sanki israf olacakmış gibi müziği kapatıyorum.

429

Kar yağsın!

428

Avatar’a giden kimi gördüysem “film bitince alkışlayanlar oldu” diyor. Gitmedim daha ama eğer ben gidince de alkışlayan olursa kitlesel bir geyiğin döndüğüne cidden inanmaya başlıycam. Sinemada alkış ne lan? 3 saatten sonra beyniniz mi bokehleniyor ki?

427

Paralı askerler çok rerö. Para alacam diye savaşa mı gidilir lan? Mahalle kavgasına gitsen bile sağ döneceğinin teminatı yok sen tutmuş toplu tüfekli savaşa gidiyorsun.

426

Star Wars’u yeni bitirdim. Yaklaşık 10 yıldır yüzlerce kez adını duydum, esprilerin çoğundan bir şey anlamadım ama içimde çok süpersonik klasikleri hemen izleyeyim/okuyayım/dinleyeyim diye özel bir istek olmadığından da anca izleyebildim. Ha 3-4 yıl erken izlesem daha güzel olurmuş sanki.

Şimdi ben mantık hatalarını falan sevmiyorum ya, filmde büyük yer tutan ışın kılıcı dövüşlerinden sadece hızlandığında zevk alabildim. (Sonrası hafif spoiler!) Arkadaş bu adı üstünde ışın kılıcı lan, değdimi skertiyor. Madem öyle neden dövüşürken momentumunu ona göre kullanmıyorsun? Yani çoğu pozisyonda tek bir bilek hareketiyle karşı taraf karşı koyamadan işi bitirebilecekken neden ille kolunla gerçek kılıç kullanır gibi saldırıyorsun? Tamam belki filmdeki çekimleri sadece ışının çıktığı kabzayla yapmadıkları için böyle olabilir ama bari koreografiyi dediğim açıkları bırakmayacak şekilde göre yapsalarmış lan. (Bitti tamam) Aslında bu ve bunun gibi çoğu ayrıntı hakkında bilgim yok ama filmi izlemeyince de bunları araştırmaya gerek olmuyor haliyle. Dediğim gibi 3-4 yıl önce izlemiş olsam şimdiye çoğu ayrıntıyı biliyor olurdum, zamanla araştırırım artık.

Bir de seriyi tam 720p olarak indirmeyi bitirdim ki Cnbc-e’deki Star Wars reklamını gördüm. Başta pişman oldum ama son üçü bitirip ilk üçe başladığımda geçti. Zira Cnbc-e hikaye sırasına göre gösterilecek diye biliyorum ama sinemada yayınlanan sıradan kesinlikle daha zevkli. Hatta Cnbc-e’den son üçü tekrar izlerim her iki türlü de izlemiş olurum eheh…
Ayrıca aralarda Family Guy’ın “Blue Harvest” ve “Something, Something, Something, Darkside” bölümlerini izledim, normalde bu kadar gülmem ama yarıla yarıla güldüm resmen lan. “piçuvv piçuvv, gotchaa” eheh…

Sırada da Clone Wars var.

425

Hani olay mahalline adli ekip gelir luminol ve mor ışıkla temizlenmiş kan arar ya. Bulduklarında o kanların temizlenirken dağılmış olması gerekir ama nedense ilk sıçradığı gibi kalmıştır. CSI’ı geçtim Dexter’da bile var lan bu hata! Adamı gazırlar olm!

424

Rüyanın ortasında uyanıp tekrardan rüyaya devam etmeye çalışınca çok çok saçma şeyler çıkıyor be. Bu durumda istemsiz gördüğüm rüyalarla yarı uyanıkken devam ettirmeye çalıştığım rüyalar arasında Dünyayı Kurtaran Adam ile Star Wars kadar fark oluyor.