630

Otobüste yer verdiğim yaşlı insan, neden bir teşekkürü çok görüyorsun? Sanki ben yer vermesem sana yer veren çok da otobüslerde hiç ayakta kalmıyormuşsun gibi havalar falan? Yorgun, dalgın ve cam kenarında değilsem ya da otobüsün diğer ucunda değilseniz hepinize yer veriyorum ben, siz niye teşekkür etmiyorsunuz? Tipimi mi beğenmiyorsunuz ki? Öyleyse anlarım çünkü otobüste yanına en son oturulan insanım ben. Madem bir teşekkür bile etmeyeceksin oturma o zaman! Benim görevim mi sanki sana yer vermek? Değil ama size yer verince mutlu oluyorum, otobüsün kahramanı oluyorum, türümün tek örneği gibi hissediyorum. Sonra sen böyle sanki ben oradan kalkmamışım, sana yer vermemişim gibi pat diye oturunca da pişman oluyorum. Keşke sana yer vermeseydim de başka bir yaşlının binmesini bekleseydim boşa harcadım yerimi diye kendimi yiyorum. Görüyor musun bana neler yaptığını ha?!

Ancak bir de “aman evladım zahmet etme sen otur” diye itiraz edenler var. Onlar canım benim. Gülümserim, olsun siz oturun derim, hatta ben de ısrar ederim. Böyle olsanız ya siz de? Tek kelime istiyorum arkadaş, çoksa söyleyin daha da istemem, zaten yer de vermem.

Yalnız var ya, ben yaşlanınca hala uçan arabalarımız olmayacak ve hala otobüse binicez. Ha belki otobüsler şoförsüz olur ama uçmayacağından eminim. İşte o otobüste bana yer veren çıkmazsa çok koyar be. Dağıtırım o otobüsü lan!..

4 Yorum:

  • Muhtemelen yer verenlerin olmayacak.ahaha ama o pat diye oturan hatta surat yapıp oturanlar yok mu cidden çok sinir bozucular..

  • gah lan gah diyip tutup kaldıracan onları ama yapmam terbiyeliyim ben eheh..

  • Adsız dedi ki...

    ya ya dağıtırsın.. Ayakta zor duruyor, bir de dağıtacakmış. Hey allam :)

  • Adsız dedi ki...

    Ben de senin tam tersinim
    Yani ben kalkarım yer vermek için sonra onlar 1evladım kalkmasaydın ben inicem zaten" der. Bnede utana sıkıla onlara gülümserim. yok faln diye ağzımda bişeyler gevelerim. Söylemesinler bana bişey ben utanıyorum. Bütün otobüs ahalisi sanki bana bakıyolarmış gibi hissediyorum. Ha bi de bazıları inerken kolumu dürtüklüyolar "gel çocum otur sen ben iniyorum" diyo. Sonra ben yine mahçup mahçup gülümsüyorum. Demesinler bana bişey çok mutlu olcem.