165

Harun’la cebeci antika pazarına gittik, iyi ki gitmişiz, keşke önceden de gitseymişiz! Lan yok böyle güzel bir yer! Makine alcaz diye gittik, Harun “25’e falan hurda bir şey bulursam alacam abi” diyordu da ben bulacağını pek sanmıyordum. Ben de 20 ayırmıştım, güzel bir şey görürsem alırım diye.
Önce bildiğin antikalar var, körüklü bir kaç makine gördük falan, “ee bu kadar mı lan burası” dedik meğersem içerilere ilerliyormuş. Girdik ki zenit kaynıyor her yer lan! 10’a Zenit-e bulduk, flashı da vardı ama aldıktan sora fark ettik aynası bozukmuş, geri verdik. Gezerken benim tüm küçüklük fotoğraflarımın çekildiği benim için efsane olan ancak bozuk bozuk yattığı için parçaladığım Kodak 2300md’den gördüm, adam 5 dedi. Para lazım olur falan diye sora alırım dedim.

Gezdik biraz daha ama gezerken sadece makine aradığımız için algıda seçicilik hat safhada, o yüzden pazarın asıl güzelliklerinden zevk alamıyoruz. Neyse bulduk bir tane Zenit-et 25 dedi, gezdik geri döndük 20’ye bıraktı Harun’un para yetmedi 5’ini ben verdim. Sonracığma 2 tane ateri kasedini 1’e, Harun A-1’e grip yapmak için pil yatağı arıyordu, org’da bulduk uygun pil yatağını, 50ykr’ye aldık koca orgu. En son bir tur daha atak dedik makine parçaları dolu süper bir tezgah bulduk oradan da 1’e sarı bir filtre buldum yeni Zenit’e.

Ama asıl günün bombası 3 ytl’ye Lomo Lubitel 2 almamdı. Adama sordum öylesine ne kadar diye, 3 dedi. Mal oldum, 2 kez “kaç? 3 mü? 3?” diye sordum, kaçırmadım tabi.

Zenit-et - 20 ytl
Lomo Lubitel 2 - 3 ytl
Kodak - 4 ytl
Sarı filtre - 1 ytl
2 ateri kasedi - 1 ytl
Pil yatağı - 50 ykr

Dönüşte Harun’un eski, dandirik ve feci sinir olduğumuz 28-80mm lensini parçalamanın zevki - Paha biçilemez =)

7 Yorum:

  • öyle pazara can gurban. gelirsem ankaraya sırf bu pazar için gelecem. bidahakine temkinli gidin de toplayıverin pazarı. biz yapamıyoruz bari siz yapın ühühüeaa

    çok pis duygu sömürürüm

  • Hee bize gelme zaten sen. Temkinliden kastın paralı olduğunu varsayıyorum ancak yok bizde para =) Ha ama para gönderirsen süpürürüm senin yerine tabi, neden olmasın =)

  • Adsız dedi ki...

    Olum dolmuşları da 1.70 yaptı bu ibineler. Okuldan Kızılaya, Kızılaydan okula yürüyodum zaten. Artık evden direk yürüsem mi diye düşünmeye başladım. Hem pazara da para kalır. :D Sen de evden çıkma. Zaten banyo da yapmıyom diyon. Kullanmadığın suyun+gazın+elektriğin parasını da harçlık olarak al sizinkilerden. Ben de yemek ve alkolü azaltacam. O pazar bizim olmalı Alper. Anladın mı bizim olmalı!!! (:gözleriodaksızbakanağzıaçıksimiley)

  • Ohaa vay götler! ne ara zam yaptılar lan? Otbüsler nekadar oldu ki? dolmuşdan ucuz diye ona biniyodum lan, babam da harçlığı azalttı taba mı tara vereyim yolamı yemeğemi şaşırdım emilim....

    Bence bi tezgahtan ucuza bi mal alalım onu başka tezgahta takas ederek başka şeyler alalım, yapalım bunu!

  • beni ekip de gittiğiniz pazar o!

  • Ben bilmem harun bilir onu, ona çemkir. Ben demedim ararız seni diye =)

  • Adsız dedi ki...

    bi an aklıma eski kitapların arkasındaki 70kuruş falan yazıları geldi.
    ağzım BEŞ karış açık okudum yazıyı yahu.